Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åskan slog ut tv-kommunikationen

I över en vecka har de boende på nya Bo-klok området på Frösön varit utan tv. Hur länge de ska vara så går inte att få något svar på. De ansvariga svarar inte i telefon.

Hyresgästerna i det nya Bo-klok området på Frösön är i uppror. Anledningen är att det stora åskvädret förra onsdagen slog ut tv-mottagningen och samtliga boende i de 32 lägenheterna har bara myrornas krig på sina apparater. Ordförande i områdets bostadsrättsförening är Ulf Olsson, han är lika upprörd som alla andra hyresgäster.

– Jag hade sett fram emot att titta på EM i friidrott den här veckan, men nu det blev inget med det.

Ulf Olsson förstår att det kan bli krångel med utsändningarna när åskan slår ner, men vad han och övriga hyresgäster inte förstår är att det inte går att få någon som helst information vad felet är och hur lång tid det ska ta laga det.

– Det är telekommunikationsbolaget Serverado i Stockholm som har hand om fibernätet till områdets tv-apparater och där har Ulf Olsson fått kontakt en gång.

– Då lovade de att återkomma, men de gjorde de inte. Sedan dess har det varit omöjligt att komma fram dit, säger han.

Lika hopplöst är det för LT att få kontakt med företaget. I luren kommer det bara en melodislinga som återkommer gång på gång. Ingen information om telefonkö eller väntetid. Efter någon timme ger vi upp.

– Nu kommer vi att stämma bolaget, eftersom inget händer. Så här kan vi inte ha det, säger Ulf Olsson. Jag ska kontakta en advokat under de närmaste dagarna.

– Alla som bor här har betalat avgiften för tv:n genom hyran. Nu får vi inget för de pengarna.

Han tycker mest synd om områdets barnfamiljer som inte kan titta på barnprogrammen längre.

– Vi har även många äldre som bor här. Tv:n är ett viktigt sällskap för dem, säger han.