Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsgård Session Band får två återfall

Åsgård Session Band vill ta med skidstadions folkfest till Stora kyrkan i Östersund. I kväll och på lördag ger bandet två konserter under namnet ”Ett återfall”.

För tre år sedan drog Hasse Lindqvist ihop alla nära och kära och bildade Åsgård Session Band. De är en skara musiker på 25 personer. Alla är inte släkt med varandra, totalt är de är elva stycken som antingen har hetat eller heter Lindqvist och som har rötterna i Åsgård mellan Östersund och Rissna. Tre år i rad har bandet också gett konserter för allmänheten, två på Gamla teatern och en i Åsgård.

– Förra året skulle egentligen bli den sista, säger Hasse.

Men så blev suget efter scenen och en publik för stort.

– Man kan säga att vi fick ett återfall i vårt missbruk som består av spelglädje. Där har du förklaringen till namnet på konserterna, förklarar Olle Lindqvist.

– Publiken ska få en skön show, fortsätter han. Schlager, pop, klassisk julmusik, med folkmusiken i grunden.

I onsdags började en 22 meter bred scen byggas. Stora kyrkan har plats för 800 personer och arrangörerna hoppas givetvis på fullsatt. Organisten Nicklas Strandberg, som själv kommer att inleda varje kväll med pampig orgelmusik, vill sudda ut kyrkans präktighetsstämpel och ta in en känsla av folkfest. Före konserterna blir det också after ski med underhållning i församlingsgården. Men då med lättöl i glasen.

– Kyrkan är en del av samhället! Många har uppfattningen av att vi står på vår kant, men så är det absolut inte. Det här blir en lite annorlunda satsning, säger Nicklas.

Konserterna ingår i det officiella programmet för Världscupen i skidskytte.

Bildtext scenen: Scenen blir 22 meter lång från kant till kant. Musikerna Olle Lindqvist och Hasse Lindqvist betraktar bygget tillsammans med organisten Nicklas Strandberg.

”Kyrkan är en helt fantastisk lokal”, säger Hasse.

”Den ska kunna innehålla allt från den finaste finkulturen till den enklaste råbuskis”, säger Olle.

”Stora kyrkan är byggd 1940. Jag har bara jobbat här i drygt ett år, men jag tror att det här blir en kul och lite annorlunda satsning”, säger Nicklas Strandberg.

Hasse Lindqvist bildade Åsgård Session Band för tre år sedan. Nu är medlemmarna enormt spelsugna igen.