Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asbest ska bort från Östersunds sjukhus

Nu är det åter igen dags för en stor ombyggnation på Östersunds sjukhus.
Bygget påbörjas under våren och beräknas vara klart under 2016.

Annons

Ombyggnationerna på entrévåningen, plan 6, kommer att koncentreras till kirurg- och ortopedmottagningen där planlösningarna kommer att ändras, men så många som åtta våningsplan kommer att beröras av ombyggnaden.

– För att kunna anpassa de lokalerna måste många andra förändringar göras, säger Jan-Åke Lindroth, fastighetschef, i ett pressmeddelande.

Eftersom byggnationen sker mitt i pågående verksamhet måste omflyttningar ske i flera olika steg och det finns många installationer att ta hänsyn till på sjukhuset.

Besökare till sjukhuset kommer främst märka att Medicinska biblioteket flyttat, att frisersalongen försvunnit och att delar av apoteket på plan 5 flyttar upp till entréplanet.

I ombyggnationen kommer även ventilationssystemet att bytas ut, det arbetet påbörjas också under våren.

– I det befintliga ventilationssystemet finns en fogmassa som innehåller asbest, så det kommer även att behöva göras en asbestsanering, säger Jonas Nordvall, projektledare.