Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ås räddade sig kvar i pingisens elitserie

Ås är kvar i pingisens Elitserie för damer. I en rafflande match mot Falköping säkrades kontraktet sedan framför allt walesiskan Chloe Thomas imponerat i fyra raka segermatcher.

Alt gick Ås väg denna lördagsförmiddag. För samtidigt som Ås slog tillbaka Falköping vann även Boo Spåret mot Sjömarken i en annan streckmatch i Stockholm. Sjömarkens förlust innebar att Ås kunde gå förbi i tabellen och undvika en framtida kvalmatch.

Nu är Ås definitivt klara för Elitserien en tredje säsong på raken – en stark bedrift med tanke på hur mycket det annars krånglat på slutet.

Dels drogs Michelle Quach länge med en efterhängsen hälskada och dels försvann lagets ankare Carelyn Cordery hem till Puerto Rico vid jultid. Plötsligt stod laget då utan fullt manskap. Men walesiskan Chloe Thomas kom in som en räddande ängel och den här lördagen i Jämtkrafthallen var hon obeveklig. Tre singelsegrar och starkt delaktig till dubbeltriumfen tillsammans med Michelle Qucah, gjorde henne till matchens absoluta suverän.

– Jag är i mitt livs form. Hemma i Wales förra veckoslutet var det nationella mästerskap där jag tog två silver och ett brons i olika klasser, berättade Chloe Thomas efter att Falköping slagits tillbaka.

– Det kändes bra här också i dag och jag är glad både över mitt eget spel och att Ås nu klarar sig kvar i högsta divisionen.