Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ås IF på väg att lägga ner sitt A-lag

/
  • Glada miner! För tre år sedan gick Ås IF upp i fyran. Men det var då: Nu ser det ut som om föreningens A-lag läggs ner. Foto: Henrik Flygare

Om inget drastiskt händer innan nästa torsdag kommer Ås IF att lägga ner sitt A-lag.
Orsak: Spelarbrist.
– Tyvärr ser det tungt och tunt ut, säger Martin Eriksson.

Annons
Martin Eriksson har varit spelande tränare i över fem år för Ås IF:s A-lag. Vid den här tidpunkten har det sett likadant ut varje år. Fokus har legat på att jaga nya spelare då de funnits många frågetecken hos spelarna om en fortsättning.
Men i år ser det värre ut än någonsin. Så dåligt att Ås kan tvingas lägga ner A-laget och dra sig ur division 4.
– Har det inte blivit någon förändring till nästa torsdag så läggs verksamheten ner. Det kommer väl inte som en chock, men man har väl inte trott att det skulle gå så långt, säger Martin Eriksson.
Ett riktigt krisläge?
– Ja visst är det så. Största bekymret är att vi inte har någon ungdomsverksamhet att flytta upp. Det ser väldigt mörkt ut att fylla på. Det blir mindre och mindre ungdomar som spelar fotboll och det börjar märkas nu. Det är väl lite som den jämtländska fotbollen är just nu, säger Martin Eriksson.
Det är främst att klubben tappat många juniorspelare som är orsaken till krisläget. Några har fortsatt till andra länslag men de flesta har alltså slutat.
– Jag förstår att en duktig junior ska ta steget till ÖFK om de får den möjligheten. Men det är inte där som det har fallerat.
Under den här säsongen har Ås haft totalt 32 spelare igång men allt eftersom har det blivit tunnare och tunnare.
– Vi hade väldigt mycket folk men många har slutat. Många har även flyttat för jobb eller studier. Det försvann närmare tio personer.
Hur många spelare har du klart med nu inför nästa säsong?
– 14 just nu. Vi skulle väl behöva minst sju–åtta spelare till för att det ska fungera en säsong.
Känner du dig fortfarande hoppfull på att ni ska få tillräckligt med spelare?
– Nej, inte speciellt. Det har inte kommit så många samtal.
Om Ås skulle tvingas dra sig ur seriespelet kommer det att bli en ledig plats i division 4.
– Praxis är att man flyttar upp nerifrån när det blir en vakant plats. Men skulle den här situationen uppstå så är det tävlingskommittén som får ta ett beslut, säger Robert Wassdahl, på J/H:s fotbollsförbunds kansli.

Mer läsning

Annons