Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ås fortsätter i fyran – bildar utvecklingslag

Sent i onsdagskväll togs beslutet. Ås IF väljer att fortsätta med sitt A-lag i division 4 och dessutom bildar de ett utvecklingslag.

Annons
För ungefär en månad kom varningssignalen. Om inga fler spelare tillkom var risken stor att Ås IF skulle dra sig ur division 4 till nästa säsong. Men de fick en otrolig respons och nu har det definitiva beslutet tagits. Ås stannar kvar i division 4. De kommer också att bilda ett utvecklingslag som kommer att spela i division 6.
– Då spelare och ledare engagerar sig så här kan man inte säga att vi lägger ner laget, säger Börje Olsson, ordförande i Ås IF.
27 spelare är klara men flera är på gång och klubben räknar med att få 32–33 spelare.
– Det här är spelare som vi inte tagit från andra klubbar. Utan spelare som känner att de inte har någon hemvist och som vill träna och satsa lite, säger Börje Olsson som är glad att allt har löst sig.
Nu vill Ås få fart på ungdomsverksamheten så att de kan lösa problemet med att de inte har några spelare från de egna leden att flytta upp på flera år.
– Nu kör vi på några år så får vi se om vi kan vända det här.
Redan på tisdag drar Ås igång träningen inför nästa säsong i Jämtkrafthallen. Tränare för A-laget blir Martin Eriksson, Mattias Gabrielsson och Lars Lindholm.

Mer läsning

Annons