Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ås ersätter Cordero med walesiska

Carelyn Cordero verkar avskriven för spel i Ås. Hennes ersättare är redan klar.
Chloe Thomas, 20-åring från Wales flygs in för att försöka rädda Ås kvar i elitserien.

Ås har fortfarande inte fått något slutligt svar på om Carelyn Cordero hinner få sitt visum och återvända till Sverige.

Sporten har tidigare berättar om hur den Puerto Ricanska toppspelaren hade överskridit tiden för hur länge hon fick stanna i Sverige i fjol. Det innebär att hon måste begära nytt tillstånd.

– Processen med VISA verkar vara lång. Det har inte kommit något svar från Washington, där handlingarna är inlämnade så vi vet fortfarande inte när Carelyn kan komma tilbaka. Därför har vi gjort klart med en ersättare för Carelyn, berättar Anna-Carin Larsson i Ås, som dock fortfarande har en förhoppning på att Cordero ska få sitt tillstånd innan nästa sammandrag.

Att hitta en likvärdig spelare i januari är dock inte lätt, ja nästan omöjligt. Detta eftersom övergångsfönstret för de "bästa spelarna" stängdes 15 december.

Ås har dock, med sitt goda kontaktnät, gjort sitt absolut bästa och hittat en spelare i Wales. Det handlar om Chloe Thomas, en högerhänt 20-åring från Wales.

Thomas spelade i fjol i Eskilstunaklubben Peng Da, som hon var med om att föra upp i Pingisligan.

– Chloe har i år spelat i herrserien i England (med Bournemouth), men har hela tiden velat komma tillbaka till Sverige och spela i Pingisligan, berättar Anna-Carin Larsson.

Chloe Thomas kommer att debutera för Ås i nästa sammandrag i Helsingborg.

– Vi bedömer att Chloe ungefär är i nivå med Emelie (Fitzgerald). Chloe är kompis med Michelle (Quach) sedan Michelle spelade i ligan i England och vi tror att hon kommer att passa bra in i laget. Chloe kommer att komma till Köping några dagar innan och vara med tjejerna där och träna innan de åker vidare ner till Helsingborg.