Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ås bygger nytt elitserielag: "Det har varit ett tufft år"

Ås bygger om sitt elitserielag inför nästa säsong. Carelyn Cordero och Michell Quach väntas lämna laget.
– Vi har mycket jobb framför oss, säger Anna-Carin Larsson.

Jämtlandsklubben har i tre års elitseriespel haft Carelyn Cordero som lagets etta. Nu tyder det mesta på att den talangfulle högerspelaen från Puerto Rico lämnar Ås.

Cordero fanns inte med under den andra halvan av årets säsong eftersom hon inte fick visum till Sverige.

– Jag tror inte att Carelyn kommer tillbaka och Michelle kan vara på väg att trappa ned, berättar Anna-Carin Larsson, mångårig eldsjäl i Ås.

Cordero och Quach kommer att ersättas. Troligen med två minst lika bra spelare. Vilka det blir är omöjligt att säga.

– Vi har haft tur som har hittat Carelyn och Michelle och vi är även riktigt nöjda med Chloe Thomas. Samtidigt känns det tufft att kunna göra om det, menar Anna-Carin, som nästa vecka vet mer om läget i elitserien och vilka spelare som är aktuella i de olika lagen.

Då ska nämligen alla anmälningar vara inlämnade till Svenska Bordtennisförbundet och då vet vi om det blir fler lag än Taberg som hoppar av (har ersatts med Karlstad).

En sak är däremot klar. Ås vill gärna satsa på egna spelare.

– Det är hela poängen med att spela så här högt, att ha egna tjejer i laget. Emelie (Fitzgerald) och Elin (Ingvarsson) kommer att ingå i vårt ligalag, men sedan behöver vi ytterligare två spelare. Det går inte att gå runt på tre tjejer under en hel säsong.

Förutom att bygga ett nytt elitserielag behöver Anna-Carin Larsson och kompani även formera de andra seniorlagen i Ås. Där kommer det också att bli förändringar.

Årets säsong, där klubben drog runt tre dam- och ett herrlag, var i överkant av vad man orkade med.

– Det var jättetufft rent logistiskt att ha spela i tre olika divisioner. Både för resorna, men också för att vi inte har underlag för så många lag. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt intresse för att spela seriespel, menar Larsson.

Förutom det sportsligt jobbiga har Ås även haft organisatoriska problem. Sjukdom i styrelsen har gjort att det blivit tungjobbat.

– Det här har varit en av de tuffaste säsongerna på länge. Det har inte rullat på som vi har velat. Nu har vi mycket jobb framför oss, säger Anna-Carin Larsson.

En tävling återstår av årets säsong innan den är slut. Det handlar om SM i Kungsbacka dit fem Åsspelare är kvalificerade.