Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arvsfonden vill ge mer pengar till länet

Jämtland är ett av de län i landet som får minst stöd ur Arvsfonden. Men nu ska det bli ändring på det. På tisdag kommer fonden hit för att diskutera hur den ska kunna ge Jämtlands län mer pengar.

Arvsfondens uppgift är att fördela stöd till nyskapande projekt av och med barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. En förening som har en projektidé för dessa grupper kan få finansiering ur Arvsfonden för att genomföra den. En förening kan också söka stöd för att bygga eller anpassa lokaler som krävs för en nyskapande verksamhet.

Förra året fördelade fonden 478 miljoner kronor till 447 projekt runt om i Sverige. I Jämtlands län fick ett projekt 554000 kronor.

Men nu ska det alltså bli ändring. På torsdag kommer Arvsfonden till Östersund för att diskutera hur man ska öka Jämtlands andel av stödkakan.

Drygt 100 representanter från länets föreningsliv är anmälda att delta i träffen som hålls på Färgfabriken Norr.

– Att Arvsfonden väljer att komma hit med flera av sina handläggare är en unik möjlighet att få testa sina idéer och få omedelbar feedback, säger Jimmy Eriksson, ansvarig på Länskulturen. Förhoppningsvis leder det till flera spännande projekt i länet men viktigt är också att föreningar får möjlighet att träffa varandra.