Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artister kräver vård åt papperslösa

Annons


Nina Persson, Joakim Thåström, Peps Persson, Annika Norlin och Eva Dahlgren finns bland de drygt 160 svenska artister som skrivit under ett upprop för papperslösa flyktingars rätt till att besöka läkare i Sverige.

Uppropet är författat av organisationer som Amnesty, Läkare utan gränser, LO, TCO med flera och uppmanar regeringen att lagstifta så att papperslösa flyktingar får rätt till vård, vilket de i dag saknar.

-De som verkligen behöver vården, dem struntar vi i, för de har inte fått en underskrift på att de kan få bli svenskar. Det är det humanistiska budskapet svenska staten skickar ut just nu: Vi handlar på samma Konsum, men mitt liv är värt mer än ditt", säger sångerskan Annika Norlin, en av dem som skrivit under uppropet, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen och torsdagen ordnas Rätt vill vård-festivaler i Göteborg respektive Stockholm. Eftersom engagemanget bland artisterna för den här frågan visade sig vara så stort gjordes även det upprop som nu skickas till den svenska regeringen. Bakom Rätt till vård-festivalerna står Humanistiska föreningen, International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) samt Rosengrenska stiftelsen.

Mer läsning

Annons