Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister kraftsamlar för hjärt- och lungfonden

HP Burman, Las Divas, Nicke Borg, State of Drama och Velvet in Sane. Alla bidrar de med stjärnglans på Gamla Teatern den 8 november.

Förra årets "Stjärnfall", som Jesper Lindgren arrangerade tillsammans med Juliaresan, drog in 43 000 kronor till Barncancerfonden. Då fanns det ingen tanke på att välgörenhetsgalan skulle återuppstå, men så hände det som inte fick hända. Michael Sundén, manager till bland andra Ronnie James Dio, Backyard Babies, Mando Diao och Jespers före detta band Pure Faith hittades död på sitt hotellrum under en turné med bandet Crashdïet i London i våras.

– Jag beslöt mig för att skapa galan ännu en gång som en hyllning till Michael Sundén och hans liv. Han var en väldigt god och energisk person. Vad han än gjorde så gick han in i det till 200 procent, säger Jesper Lindgren.

Efter Michaels död hoppade Jesper av bandet Pure Faith och deras planerade USA-turné. Nu spelar han gitarr i nystartade Velvet In Sane, som i likhet med HP Burman, Las Divas, Nicke Borg och State of Drama framträder på galan.

– Förra gången riktade jag in mig på lokala artister, men i år ville jag ta det ett steg längre och få med rikskända namn. Alla ställer upp gratis för en god sak. Vi kommer att samla in pengar till Hjärt-lungfonden eftersom Michael hade problem med hjärtat, säger Jesper.

"Stjärnfall" arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

– Vi stöttar och hjälper till med det vi kan, men det är Jesper som drar det stora lasset, säger Tony Arnqvist.