Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aronian vann Grand Prix

Det blev en tämligen klar seger för Levon Aronian, Armenien, vid FIDE:s Grand Prix tävling i Naltjik (sydvästra Ryssland).

Annons

Aronian var med sina 8,5p en hel poäng för Peter Leko och Vladimir Akopian. Längre bak fanns storheter som Grischuk, Kamsky, Iwanchuk och t.ex. exvärldsmästaren Kasimdzhanov.

I Scandinavian Open - Danmark - blev det till slut högstrankade Yurij Drozdovskij, Ukraina, som tog segern på 8,5p samma som tvåan Torsten Michael Haub, Tyskland.

Svenskarna Hans Tikkanen, Nils Grandelius och Daniel Semcesen fanns alla med bland 6-poängarnadem som delade platserna 5-9 på 6 poäng

Ingen av svenskarna kom på den övre halvan i Algimantas Cesnauskas Memorial i Litauen. Erik Hedman kom på sjätte plats av de tio deltagarna med 4? poäng, medan Ralf Åkesson tog 4. Segrade gjorde Lettlands Arturs Neiksans på 7 av 9 poäng.

Som en förlängning på den populära tävlingen schackfyran, blir det nästa lördag – 9 maj – nypremiär för skoltävlingarna schackfemman och schacksexan som således vänder sig till alla som går i femman och sexan. Denna länsfinal gäller både individuellt och i lag.

Enskilda segrare tituleras skoldistriktsmästare medan segrande skolklass får ett vandringspris och här räknas partipoäng samman för de fyra främsta från resp. klass.

Ytterligare information lämnas av Bo Wik, 0644-10203, 070 - 23 720 23, eller Bengt Öberg 063-10 88 78.

Slutresultaten från blixt-DM redovisas i kommande ruta.

Mer läsning

Annons