Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arnold Tander

Arnold Tander, Bräcke, avled 4 mars i en ålder av 85 år. Arnold sörjs närmast av hustrun Gunvor och fem barn, Marianne, Per, Lars, Bo och Gunilla.

Arnold är född och uppvuxen i Hunge som yngst i en syskonskara på nio barn.

Sina första yrkesverksamma år följde han sin far Per Anton i skogsarbete och inom flottningen, sedan fick han tjänst inom Statens Järnvägar på växlingen i Tomteboda i Stockholm, där han 1952 råkade ut för en arbetsolycka och miste sitt ena ben. Efter olyckan förflyttades tjänsten till det administrativa inom SJ.

Samma år träffade Arnold sin Gunvor i huvudstaden, där hon arbetade. Paret gifte sig och bosatte sig i Bräcke.

Trots sitt handikapp byggde Arnold 1960 eget hus på Hammargatan 10 där familjen utökades med fem barn. Makarna bodde kvar i huset till och med år 2000 då de flyttade till en lägenhet i Bräcke på grund av Arnolds ohälsa. De senaste åren vistades Arnold på Kälarne äldreboende och på Gimsätra i Bräcke, han stortrivdes på båda boendena och fick den bästa omvårdnaden man kan få.

Arnolds stora intressen i livet har alltid varit friluftsliv, fiske, jakt och snickeri. Han har under åren varit i Skåne otaliga gånger och skjutit fågel med Gunvors skånska släktingar. Han har vandrat många mil på fjällen – i skog och mark för att plocka bär och de vackra snickerialstren har blivit väldigt många under åren.

Arnold har alltid varit en bestämd man, noggrann i allt han haft för händerna, han har alltid haft glimten i ögonen och varit en mycket fin familjefar och make, saknaden är därför mycket stor bland oss alla.   

Barnen