Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arnold Tander

Arnold Tander, Bräcke, avled 4 mars i en ålder av 85 år. Arnold sörjs närmast av hustrun Gunvor och fem barn, Marianne, Per, Lars, Bo och Gunilla.

Annons

Arnold är född och uppvuxen i Hunge som yngst i en syskonskara på nio barn.

Sina första yrkesverksamma år följde han sin far Per Anton i skogsarbete och inom flottningen, sedan fick han tjänst inom Statens Järnvägar på växlingen i Tomteboda i Stockholm, där han 1952 råkade ut för en arbetsolycka och miste sitt ena ben. Efter olyckan förflyttades tjänsten till det administrativa inom SJ.

Samma år träffade Arnold sin Gunvor i huvudstaden, där hon arbetade. Paret gifte sig och bosatte sig i Bräcke.

Trots sitt handikapp byggde Arnold 1960 eget hus på Hammargatan 10 där familjen utökades med fem barn. Makarna bodde kvar i huset till och med år 2000 då de flyttade till en lägenhet i Bräcke på grund av Arnolds ohälsa. De senaste åren vistades Arnold på Kälarne äldreboende och på Gimsätra i Bräcke, han stortrivdes på båda boendena och fick den bästa omvårdnaden man kan få.

Arnolds stora intressen i livet har alltid varit friluftsliv, fiske, jakt och snickeri. Han har under åren varit i Skåne otaliga gånger och skjutit fågel med Gunvors skånska släktingar. Han har vandrat många mil på fjällen – i skog och mark för att plocka bär och de vackra snickerialstren har blivit väldigt många under åren.

Arnold har alltid varit en bestämd man, noggrann i allt han haft för händerna, han har alltid haft glimten i ögonen och varit en mycket fin familjefar och make, saknaden är därför mycket stor bland oss alla.   

Barnen