Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Bengtsson

/

Vår käre far, Arne Bengtsson, lämnade oss hastigt den 21 oktober, 86 år gammal.

Annons

Dödsbudet kom till oss efter en tragisk olyckshändelse med några dagars sjukhusvistelse och saknaden efter vår far är stor.

Pappa föddes i Rossbol en sen majdag 1923. Han var son till Albert och Paulina Bengtsson och växte upp tillsammans med fyra bröder och en syster.

Hans barndom präglades av närhet till djur och natur där fiske var ett stort intresse. Föräldrahemmet var under åren en kär mötesplats för släkt och vänner. Han gick tidigt ut i arbetslivet med skiftande sysslor som skogsarbetare, hjälplastare, lastbils- och taxichaufför. Under kriget blev han placerad som mc-cykelordonnans och intresset fortsatte även senare år med egen motorcykel.

Efter krigsåren började pappa arbeta på dåtida Nordsvenska som Wasabrödsdistributör som innebar att han körde Wasabrödsbussen till alla butiker i Jämtlands län med omnejd. Tidigt byggde han upp sin goda fysik av hårt arbete med många tunga lyft av brödkartonger och med inte så tillgängliga lagerlokaler, en arbetsmiljö som inte kan mätas med dagens mått. Han avancerade därefter till avdelningschef för Wasabrödsdistributionen som då ingick i Ica Hakonbolaget. Han fortsatte sin anställning inom Icakoncernen till sin pensionering och trivdes mycket bra med sitt arbete och var omtyckt både som distributör och säljare.

Pappa gifte sig 1947 med Lilly Bengtsson, född Hakvinsson, och i äktenskapet föddes Carl-Arne och Annelie. Pappa var en godhjärtad, snäll, omtänksam far och människa som värnade om alla inte minst familjen. Där också djur och natur låg honom varmt om hjärtat, en stark känsla hos honom var inte minst alla fåglar på tomten i Lugnvik som han dagligen studerade och matade.

Ett stort intresse var att snickra, små som stora projekt, stugan i Svedje och huset i Lugnvik är exempel på hans skapande. Korsord var också en daglig återkommande sysselsättning som han uppskattade mycket. En rak, ärlig och en rättskaffens människa i alla lägen som var för oss barn en god förebild. I hans hem i Lugnvik, vid Storsjöns strand upplevde han tillsammans med familjen många vackra naturupplevelser.

En stor glädje blev det när barnbarnen Sara och Andreas föddes, tillsammans med dem fick han under åren många fina stunder. Lyckan var stor när farfar med stort tålamod tog med de små till snickarboa, där fantasin fick flöda obegränsat.

Nu har vår käre far lämnat oss och saknaden efter honom är stor, hans kärlek och ödmjukhet kommer vi alltid att bära med oss genom livet.

Carl-Arne och Annelie

Annons