Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Army of Two: The 40th Day

/

(EA Montreal/EA Games)

Ålder: 18+

Format: Xb 360, Ps3, pc

Genre: Strategisk tredjepersonsaction

Annons

Betyg: 4 Tvåmansarmén Tyson Rios och Elliot Salem är tillbaka i det andra spelet i ”Army of Two”-serien. Och precis som i det förra spelet så handlar spelet om samarbete mellan de två legosoldaterna.

Oavsett om du spelar tillsammans med en kompis eller på egen hand med en AI-kontrollerad medspelare så handlar det om att ge sin partner eldunderstöd för att distrahera fienden.

Redan i förra spelet presenterade man aggro-systemet. Enkelt uttryckt handlar det om att karaktärerna turas om att attackera fienden, som naturligtvis koncentrerar sig på den som skjuter mest. Sen är det bara för gubbe nummer två att osedd smyga runt och lägga sig i bakhåll.

”Army of Two: The 40th Day” bygger vidare och utvecklar konceptet, med nyheter som moraliska val och möjlighet att designa din egen stridshjälm via spelets hemsida.

Och resultatet är riktigt bra, även om man jobbar i en genre som känns aningen överetablerad.

Det förra spelet försvann lite i den stenhårda konkurrensen, men om du gillar stenhårda skjutare i tredjepersonsperspektiv så borde du verkligen kolla in ”Army of Two”. Det är helt klart en schysst utmanare till giganterna bland pang pang-spelen.

Mer läsning

Annons