Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arla vill ta över Milkos mejeri i Sundsvall

Arla vill köpa det nedläggningshotade mejeriet i Sundsvall av Milko. Arla anser att de kan etablera sig i Sundsvall eftersom flera bönder i Hälsingland gått från Milko till Arla.

Milkos styrelse har de senaste månaderna fattat beslut om ett antal kraftiga sparåtgärder. Bland annat ska mejeriverksamheten i Sundsvall och Karlstad läggas ner för att koncentrera produktionen till mejerierna i Östersund och Grådö.
Men nu har Milkos största konkurrent Arla gått ut med informationen att mejerijätten vill köpa mejeriet i Sundsvall. Arla anser att det är strategiskt rätt för koncernen att äga ett mejeri i Sundsvall eftersom mejerijätten fått ökade mjölkvolymer i form av nya medlemsbönder i Hälsingland. Bolaget tror också att volymerna kan öka kraftigt eftersom det finns ytterligare bönder i Hälsingland och Medelpad som visat sitt intresse för att gå över till Arla.
I dag ligger Arlas nordligaste mejeri i Stockholm och Arla skriver i sitt pressmeddelande att de vill inleda förhandlingar omgående för att så snart som möjligt överta produktionen. Milko har i dagsläget cirka ett 100-tal anställda vid mejeriet i Sundsvall.