Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arla vill ta över Milkos mejeri i Sundsvall

Arla vill köpa det nedläggningshotade mejeriet i Sundsvall av Milko. Arla anser att de kan etablera sig i Sundsvall eftersom flera bönder i Hälsingland gått från Milko till Arla.

Annons

Milkos styrelse har de senaste månaderna fattat beslut om ett antal kraftiga sparåtgärder. Bland annat ska mejeriverksamheten i Sundsvall och Karlstad läggas ner för att koncentrera produktionen till mejerierna i Östersund och Grådö.
Men nu har Milkos största konkurrent Arla gått ut med informationen att mejerijätten vill köpa mejeriet i Sundsvall. Arla anser att det är strategiskt rätt för koncernen att äga ett mejeri i Sundsvall eftersom mejerijätten fått ökade mjölkvolymer i form av nya medlemsbönder i Hälsingland. Bolaget tror också att volymerna kan öka kraftigt eftersom det finns ytterligare bönder i Hälsingland och Medelpad som visat sitt intresse för att gå över till Arla.
I dag ligger Arlas nordligaste mejeri i Stockholm och Arla skriver i sitt pressmeddelande att de vill inleda förhandlingar omgående för att så snart som möjligt överta produktionen. Milko har i dagsläget cirka ett 100-tal anställda vid mejeriet i Sundsvall.