Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åreveterinärerna stänger

Efter midsommar blir djurägare i Västjämtland utan djurklinik när Åreveterinärerna stänger sin verksamhet. Skälet är att ägarna vill satsa i Östersund istället.

Annons

I nära tre år har Åreveterinärerna funnits i Handelshuset i Såå utanför Åre där de har tagit emot sjuka och skadade husdjur dagtid fyra dagar i veckan.

Men den 28 juni stänger kliniken och djurägarna i Västjämtland får hitta andra lösningar, antingen i Östersund eller västerut i Norge.

Åreveterinärerna ägs av Östersunds Djursjukhus AB, vars ledning beslutat om nedläggningen. Enligt Djursjukhusets VD Maria Lundvall är det ett rent affärsstrategiskt beslut.

– Det kommer sig av att vi helt enkelt inte har resurser att utveckla vår verksamhet i Åre på ett tillfredställande sätt. Vi har så stora åtaganden med Djursjukhuset i Östersund nu under de närmaste åren att vi helt enkelt inte hinner med att utveckla Åre. Då känner vi att då är det bättre att någon annan gör det, säger Lundvall.

Kliniken i Åre brukar ha sommarstängt men nu kommer den alltså inte att öppnas igen till hösten, åtminstone inte i Östersunds Djursjukhus regi.

Förhoppningen hos ägarna är således att någon annan ska komma och ta över verksamheten i Åre, om inte direkt efter midsommar, så åtminstone till hösten.

Stängningen berör tre anställda som alla fått erbjudande om jobb i Östersund istället.

– Däremot har vi inte hunnit informera våra kunder ännu, men vi har för avsikt att göra det under de kommande veckorna, säger Maria Lundvall.