Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets pophopp på besök i Östersund

/
  • Jonathan Johansson har tillbringat barndomens somrar i Kaxås hos mormor och morfar.
”Det är den vackraste platsen på jorden. Jämtland betyder väldigt mycket för mig”, säger han.
  • Gustaf Spetz har blivit ett stort namn i Japan.

Club Corazon fortsätter att upplysa jämtarna om nya ansikten på Sveriges musikscen. Närmast får vi lära känna Gustaf Spetz och Jonathan Johansson.

Annons

I vår kommer många av landets mest kända artister till Östersund. Men vill man upptäcka något nytt ska man i stället styra stegen mot Storsjöteaterns studioscen där Club Corazon åter slår upp portarna i kväll med två intressanta namn.
26-årige sångaren, pianisten och låtskrivaren Gustaf Spetz ingick tidigare i Norrköpingsbandet Eskju Divine, men bestämde sig för att satsa på en solokarriär.
– Det gick trögt med bandet på slutet, det var mer slit än glädje. Jag anser att musiken ska komma av sig själv, och så fort jag bestämde mig för att köra solo fick jag tillbaka glädjen och inspirationen, säger Gustaf.
Nyligen kom debutalbumet ”Good night Mr. Spetz” där han i låtar som "Every word I know" och "Burn it, crush it, smash it" visar att han behärskar både ett avskalat och ett mer pampigt uttryck.
– Det finns absolut ett vemod i min musik, men den är hoppfull också. Jag har börjat skriva låtar till nästa skiva som jag tror kommer att bli helt akustisk, säger han.
Jonathan Johansson, som faktiskt har rötterna i Kaxås i Offerdal, är it-artisten alla talar om just nu. Han har hyllats för sin soloplatta ”En hand i himlen”, som kom så sent som förra måndagen och andas starkt av 80-tal.
– Vi har använt en synth från 80-talet som varit med i otaliga musikproduktioner, den finns på skivor med bland andra Prince, Madonna och Michael Jackson, berättar han.
– Många har vuxit upp med det soundet och jag tror att det är en stor del i skivans genomslagskraft.
Jonathan Johansson beskrivs av många recensenter som årets svenska pophopp, en benämning som han finner smått overklig.
– Men samtidigt har jag jobbat så länge. Jag är generad, men skäms inte. Jag hoppas att människor kommer att leva med skivan som man bara gör med vissa skivor, säger han.
Sedan januari finns Club Corazon även i Åre på Villa Tottebo. 

Mer läsning

Annons