Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Offerdalingen inställd

Det milda vintervädret ställer till det för vinterrallyt och dess femtio anmälda tävlande.

Annons

Det årliga vinterrallyt Årets Offerdalingen kommer inte att köras i år.

– Den skulle ha varit den 10 januari, men vi var ute och inspekterade vägarna i förmiddags och har konstaterat att vi inte kan köra tävlingen, säger Per Nilsson, kanslist och vaktmästare på Offerdals motorklubb och banchef för Årets Offerdalingen.

Orsaken till att tävlingen ställs in är det snöfattiga och milda vinterväder vi haft hittills i år.

– Det är hemskt lite snö och det mesta av isen har töat bort från vägarna. Det har varit för varmt väder helt enkelt, säger Nilsson.

Varför måste tävlingen köras på snö?

– Det är ju ett vinterrally och då måste det till visst mycket snö också.

Kommer den hållas en annan dag i stället?

– Nej, någon Offerdalingen blir det inte, men kanske någon form av ersättningstävling senare i vinter. Men det är inget beslut taget om det än.

När beslutas det om en ersättningstävling?

– Det blir kanske i slutet på januari eller början på februari.

Per Nilsson började jobba på Offerdals motorklubb 1995. Han berättar att tävlingen körts varje år sedan dess, med ett undantag.

– Vi har ställt in tävlingen en gång förut, men det är många år sedan. Det var samma sak då, det var för lite snö.

I samband med Årets Offerdalingen hålls också TUSS Offerdalingen, som är en besiktning av tävlingsbilarna. Den kommer att hållas den 9 januari så som planerat.

– Rallybilarna måste besiktas två gånger per år, så vi måste köra besiktningen och den är inte väderberoende som själva rallyt. Så den blir i alla fall som planerat, säger Per Nilsson.