Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Hedebygdare - Eva Nordström

Varje år utser ortsborna i Hede en person som blir Årets Hedebygdare. Enligt motiveringen fick Eva Nordström utmärkelsen för satsningen på en "nygammal" turistbyrå.

Grattis! Hur känns det?

– Det här är verkligen jättekul. Det är en ära att få en sådan här utmärkelse efter så kort tid och det känns hedrande att det är folk från bygden som röstat. Det är ett bevis på att jag är i rätt riktning och att det jag gör behövs.

Vad är tanken med ditt företag, Härjedalen of Sweden?

Min affärsidé är att paketera resor, boende och aktiviteter så att det blir enkelt och lättillgängligt för turister. Jag vill att det ska vara lätt för besökarna att se vad som finns att göra i trakten.

Varför tror du att du blev Årets Hedebygdare?

Jag fick i uppdrag av Hede-Vemdalens turistförening att ta över turistinformationen i Hede från och med första maj. Jag tror att folk tycker att det är bra att turistbyrån är tillbaka där den en gång var och hoppas på att det kan stärka bygden.

Hur vill du fortsätta din verksamhet?

Åh, jag har hur mycket idéer som helst. Jag skulle vilja att turistbyrån blir en given aktör inom destinationsbolaget med en gemensam marknadsföring. Det skulle vara kul att få till en gemensam plattform för turister och fortsätta utveckla området.