Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets frimärke 2008

/

Frimärket med midsommarmotiv vann med god marginal omröstningen Årets frimärke 2008. Frimärket fick 17,2 procent av de totalt närmare 12 000 röster som kom in.

Annons

Det segrande frimärket har formgivits av Inga-Karin Eriksson och är ett av fyra motiv i häftet Sommarbord, 2008 års sommarfrimärken för inrikes hälsningar. Att flera av sommarfrimärkena finns med på tio-i-topp listan säger en del om den svenska sommarens popularitet.

 På andra respektive tredje plats i omröstningen kom Kräftfat och frimärket med motivet Ingmar Bergman regisserar julscenen ur filmen Fanny och Alexander. Sammanlagt lades 11 780 röster på de 58 frimärksmotiven 2008.

 Svenska folket gillar att få frimärkta brev och motiven på frimärkena engagerar. Det visar tidigare undersökningar som Posten gjort. Var fjärde svensk som skickar vykort eller brev väljer motiv beroende på vem de skickar brev/vykort till. 74 procent anser att ett brev med frimärke väcker mer uppmärksamhet än annan post.

‑– Jag är mycket glad över att så många deltog i omröstningen och visade sitt engagemang för frimärken. Vi sätter stort värde på att få veta vad våra kunder anser om våra motiv, säger Britt-Inger Hahne, chef för Posten Frimärken.

 Tio-i-topp i omröstningen Årets frimärke 2008:

1) Midsommar i bersån

(frimärke nr 28)  

2) Kräftfat (nr 32)          

3) Ingmar Bergman, Fanny och Alexander (nr 5)   

4) Björkar (nr 16)      

5) Ingmar Bergman, porträtt (nr 6)     

6) Segelfartyget Tre Kronor af Stockholm (nr 25)   

7) Grillfest på bryggan

(nr 29)   

8) Segelfartyget T/S Gunilla (nr 21)   

9) Hälge (nr 38)  

10) Fika på balkongen

(nr 30)   

Mer läsning

Annons