Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets företagare i Bräcke ”ett svårslaget handlarpar”

Så karaktäriserades vinnarna av utmärkelsen årets företagare i Bräcke kommun.

Så karaktäriserade harangören, kommunpolitikern Jörgen Persson, (S), vinnarna av utmärkelsen årets företagare i Bräcke kommun, Gällös ICA-handlarpar Katarina Berhardsson och Micke Backlund.

Katarina och Micke fick motta de yttre tecknen för sin värdighet i samband med Bräcke kommuns 120 deltagare stora företagarfest på hotell Jämtkrogen i Bräcke på lördagskvällen.

Tecknen utgjordes som sig bör av plaketter, blomsterkvastar, en yxa och en försvarlig slant, utdelade av både kommunen och företrädare för Företagarna.

Det är en anmärkningsvärd företagarprestation som Katarina och Micke gjort:

Efter att 1992 ha köpt butiken av Bräckehandlaren Per-Åke Forsberg, då den omsatte 16 miljoner kronor, har Katarina och Micke hissat den till en omsättning av 27 miljoner, en ökning med facila 80 procent.

Detta på en ort med 700 innevånare, en bra bit från allfarvägen och i konkurrens med drakarna i Östersund.

Folk i exempelvis Pilgrimstad, nära Östersundsgränsen, föredrar i stor utsträckning att handla i Gällö.

När konjunkturen var som lägst visade makarna framtidstro och investerade tre miljoner kronor i en ombyggnad av hela butiken.

• I samband med företagarträffen utdelades kommunens pris till årets serviceföretag till Bilistenmacken, Kälarne servicestation, i Kälarne

• Till årets serviceperson utsågs Karin Evertsson, tjänsteman på Handelsbankens kontor i Bräcke, som var förhindrad att delta vid utdelningen.

Företagarnas festeftermiddag inleddes på Bräcke Folkets hus där tf kommunalrådet Jörgen Persson och kommundirektör Bengt Flykt framträdde och berättade om ting som timat under året och vad som är på gång.

Fyra företagare presenterade sig; Mats Nilsson med Sluggos allservice, Sörviken, Karl-Erik Nyberg med Kälarne miljöprodukter, Tord Lundqvist med Igloo Adventures, Eriksberg, och Peter Johansson med Iggesunds plast och måleri.

Huvudtalare var Staffan Ede, Stockholm, som talade kring företagarkreativitet.