Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åretidning kan bli bäst i Europa

Makalu Magazine från Åre vann i våras SM i ung företagsamhet. Nu är nästa mål att vinna EM – som avgörs i Berlin.
– Vi är jätteladdade, säger Ida Ström, vd för Makalu Magazine.

Makalu Magazine är en tidning om skidåkning, med fokus på kvinnliga skidåkare. I maj vann tidningen SM i ung företagsamhet. Det gjorde att företaget kvalificerade sig för EM, där ett 20-tal länder deltar.

Den 28 juli åker grundarna av Makalu Magazine, Ida Ström och Emil Stegfeldt till Berlin för att tävla i europamästerskapet.

– Det ska bli kul att komma till Berlin och se framför allt andra ungdomsföretag, att inspireras och se vad folk har hittat på runtom i Europa. Sedan är vi sugna på att "pitcha" vår egen affärsidé och se hur de reagerar där borta, säger Ida Ström.

EM i ung företagsamhet fungerar ungefär på samma sätt som SM. Ida Ström och Emil Stegfeldt kommer stå i en monter på en mässa och presentera sin idé. Jurygrupper kommer gå runt och bedöma de olika affärsidéerna.

– Vi kommer presentera vår affärsidé, vad vi har gjort under året och vad vi har lärt oss, säger Ida Ström.

Vad har ni lärt er då?

– Vi har lärt oss att hårt slit lönar sig. Vi tyckte själva att vi hade en galen idé och var inte helt säkra på exakt hur allt skulle bli. Men vi har lärt oss att eftersom vi trodde väldigt mycket på det vi gjorde och verkligen brinner för det vi gör kunde vi ta oss extremt långt. När man stöter på problem kan man alltid lösa det. Det blir bra till slut, man lär sig alltid något.

Makalu Magazine har kommit ut med ett nummer – tanken är att det ska bli fler.

– Det ser bra ut. Vi har goda kontakter med ett stort nätverk som vi har byggt upp under året. Just nu ligger fokus på att göra EM så bra som möjligt och ta del av det och alla nya intryck. Sedan får vi försöka lägga upp en plan för hur framtiden ser ut, säger Ida Ström.