Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenan byggs intill Jämtkraft arena

I dag satte Östersunds fullmäktige ner foten. Det ska byggas en ny multiarena i staden. Och den ska byggas på Stadsdel norr.

Återigen blev det en lång debatt innan fullmäktiges ledamöter kom till beslut i frågan om en ny arena och dess placering. En majoritet av politikerna valde till sist att säga ja till en multiarena som ska ligga intill Jämtkraft arena på Stadsdel norr.

Men allianspolitikerna i fullmäktige - Moderaterna, Centerpartisterna, Kristdemokraterna och Folkpartisterna - kämpade hårt för att stoppa förslaget om en ny arena. Många argumenterade för att multiarenan inte skulle ligga intill Jämtkraft arena på Stadsdel norr. Folkpartisterna förordade Mittuniversitetets campusområde medan de övriga ansåg att slakteritomten intill skidstadion var bästa läget.

Men oppositionen fick alltså inget gehör för sina protester. Beslutet blev att en multiarena ska byggas på Stadsdel norr intill Jämtkraft arena i det område som tidigare kallats för R3.

Arenan beräknas kosta mellan 210 och 280 miljoner kronor. Multiarenan ska rymma tre ishockeyrinkar, en bandyplan och en hall för gymnastik.