Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenabudget på marginalen

Budgeten för bygget av den nya arenan i Östersund ser ut att hålla. Men bara just så pass. Den bedömningen gör projektledare Bertil Åsén. Han ser heller inga risker för att bygget ska bli försenat.

Annons

Östersunds kommun har avsatt 260 miljoner kronor för byggandet av den nya arenan. Peab har fått uppdraget att uppföra arenan och kommunen får löpande uppgifter om hur mycket pengar byggnationerna kostar.

Kommunens projektledare, Bertil Åsén, gör bedömningen att pengarna ska räcka.

– Som det ser ut nu så håller budgeten. Jag har inga indikationer på att det skulle gå på något annat sätt. Vi har ett bra grepp på den totala kostnadsbilden.

Samtidigt, säger han, kommer budgeten inte att ge något större överskott.

– Vi kommer inte att ha några stora marginaler till 260 miljoner.

Bygget är inne i sista fasen och slutbesiktningen kommer att ske i mitten av november. Därefter har Peab några veckor på sig att åtgärda eventuella brister fram till den officiella invigningen 6 december.

Det som är kvar är bland annat målnings- och mattläggningsarbeten. Möbler och andra inventarier är på gång och så ska hela bygget städas förstås. Bertil Åsén gör bedömningen att allt kommer att hinnas med i tid till invigningen.

Just nu är arenan stängd för besök för att skapa arbetsro för de som jobbar.

– Vi har haft öppet i ett och ett halvt år och kände att vi behövde få lite arbetsro den sista tiden fram till slutbesiktningen, säger Gunnar Eliasson som är Peabs platschef vid bygget av den nya arenan.