Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årehotell vill sköta kassan på eget sätt

Björnängehotellet Åre Continental Inn vill slippa den nya kassaregisterlagen med motiveringen att det egna systemet är lika bra. Skatteverket håller inte med.

Nu ska saken avgöras i Förvaltningsrätten.

Annons

Den 1 januari 2010 infördes lagen om kassaregister, som innebar att alla som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning måste ha ett certifierat kassaregister. Syftet med lagen var att skydda seriösa företagare inom kontanthandeln mot illojal konkurrens.

Lagen välkomnades dock inte av alla. I Björnänge ansökte hotellet Åre Continental Inn om undantag för att slippa införa det nya kassaregistret. Skälet som angavs var att man redan hade ett system som gav ett tillförlitligt underlag för skattekontroller. Men det argumentet lyssnade inte Skatteverket på, enligt verket är certifierade kassaregister enda tillförlitliga sättet. Så det blev avslag.

Continental Inn överklagade beslutet till förvaltningsrätten och begärde att rätten skulle komma till hotellet så de kunde visa att hotellets nuvarande system var lika bra.

Men det blev nej på den senare punkten, enligt förvaltningsrätten är syn ”obehövligt” i det här fallet.

Förvaltningsrätten har ännu inte fattat sitt slutliga avgörande i sakfrågan.