Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årefjällsloppet väntar på snön

Bristen på snö är inget som oroar arrangörerna av Årefjällsloppet.

– Det hinner hända mycket på fyra veckor, menar David Nilsson i tävlingsledningen.

Årefjällsloppet blev en succé premiäråret 2013. Över 1 300 aktiva körde mellan Vallbo och Åre och de kortare varianterna.

Just nu ser det inte lika ljust ut. Snöläget är prekärt, inte minst över Ottsjön som i dagsläget mest lämpar sig för ren skridskoåkning och backen upp från Ottsjö som i princip är bar då den ligger i söderläge.

– Visst är det bitvis lite snö efter bansträckningen men vi oroar oss inte ännu. Snön hinner komma. Vi har även alternativa bansträckningar om det mot förmodan skulle fortsätta se ut som i dag, säger David Nilsson på Iec Sports International, ägare av Årefjällsloppet.

Iec Sports International är arrangör av en mängd stora sportevenemang, bland annat Stockholm Open och Båstad Open i tennis i Sverige. Sen ifjol finns alltså även Årefjällsloppet med i deras produktportfölj.

På vissa partier utefter banan är det riktigt bra, men främst i Ottsjö med omnejd fattas snö. Enligt David Nilsson är det här något som arrangörer av den internationella långloppscupen på skidor lärt sig leva med och hantera.

– Inför årets upplaga av König-Ludwig-Lauf i Bayern, låg hela dalen bar ännu sju dagar före tävlingsstart. Men plötsligt kom snön och loppet gick genomföra. Så vi är fortsatt optimistiska även för Årefjällsloppets del, fortsätter David Nilsson.

Anmälningsläget är gott, enligt arrangörerna en bit över fjolårssiffran så här långt.

Men mer snö behövs absolut och snarare flera decimeter än 10-15 centimeter för att vara på den säkra sidan. Det är en känsla utifrån hur det faktiskt ser ut i vissa områden längs banan. Och den måste nog komma inom ett par veckor för att inte i dag iskalla arrangörer ändå ska börja få lite fjärilar i magen.