Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åreduo leder nya Team Scandinavia

Det svenska freestylelandslaget går ihop med Norge och bildar Team Scandinavia.

Det svenska laget, där bland annat Åre-åkarna Ludvig Fjällström och Veronica Carlqvist huserar inleder ett samarbete med Norge och bildar ett gemensamt lag.

Det skandinaviska samarbetet ska underlätta ekonomiskt, samt hjälpa länderna mot bättre resultat.

– Vi tror mycket starkt på samarbetet med Norge, vi har fört samtal om detta några år. Vi har en tro på att samarbetet är en stor möjlighet för Norge och Sverige att hävda oss än bättre i framtiden, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet till skidor.com.

Det blir en Årebördig duo som ska leda det nya laget. Huvudtränare blir Lasse Fahlén, som varit ledare för det amerikanska landslaget de senaste åren. Det norska landslagets huvudansvarige, David Kantermo, tar rollen som assisterande tränare.

Samarbetet innebär alltså att man har en gemensam organisation och tränare, även om åkarna alltjämt tävlar för respektive nation på tävlingar.