Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi kommer att ha öppet som tidigare”

Kretsloppshuset ska inte säljas. Ägarna har hittat ett bättre sätt att rädda verksamheten. En ny samarbetspartner, Katarina Paulson från Vilhelmina, går in och startar rehabiliteringsverksamhet med ridterapi för överviktiga samtidigt som Kretsloppshusets ägare fortsätter sin verksamhet parallellt.

Annons

Som LT tidigare berättat har Kretsloppshuset länge dragits med ekonomiska problem och i höstas ansåg sig ägarna ha nått vägs ände. De såg ingen annan råd än att sälja huset och den verksamhet de lagt ner hela sin själ i sedan starten 1999.

De började leta en köpare men innerst inne hoppades de på en annan lösning och fortsatte att söka andra möjligheter.

Nu har de blivit bönhörda och träffat avtal med Katarina Paulson, som kommer att arrendera delar av huset för rehabilitering av personer med överviktsproblem. I onsdags träffades de 24 delägarna i den ekonomiska föreningen för att klubba igenom den nya lösningen, något man gjorde med glädje.

– För oss är det ju helt perfekt, det blir ju ett perfekt komplement till vår verksamhet, säger Gunilla Northman, styrelseledamot i Kretslopphusets ekonomiska förening.

Northman är noga med att understryka att man inte arrenderar ut hela Kretsloppshuset, vilket många trodde efter ett radioinslag tidigare i veckan.

– Det är inte så att vi arrenderat bort alltihop. Katarina på Katarinagården kommer att arrendera vårt hus till en början två-tre dagar i veckan och ska då ha rehabilitering och köra olika program. Samtidigt kommer vi att ha Kretsloppshuset öppet som tidigare.

Gunilla Northman hoppas att det nu blir slut på alla spekulationer och rykten.

– Folk har trott att vi har gått i konkurs och det har vi inte. Vi har inga obetalda räkningar, vi har fortfarande pengar kvar på banken, men vi har satt in bromsen för att överleva, säger hon.

Kretsloppshuset har visserligen ett kortare vinteruppehåll just nu men öppnar igen den 14 februari med restaurang, butik, förädling och konferenser precis som förr. Enligt Northman finns det förbokade beställningar fram till i augusti.

– Det är inte massor men vi har bokningar och vi kommer ju att öppna naturligtvis.

Att avbryta försäljningen blir inte svårt, man hade inte ens kontaktat en mäklare. Northman tror heller inte man skulle ha hittat en köpare på grund av finanskrisen.

– Det känns ju som att vi var ute fel. Vi kom precis i skarven här när folk inte har pengar.

Gunilla Northman är polisanställd i Järpen och känner Katarina Paulson sedan tidigare, då hon jobbade som polis i Östersund.

– Hon har ett väldigt bra koncept. Det här blir jättespännande, säger Gunilla Northman.

Mer läsning

Annons