Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmätningsförsök på Årekrog

Kronofogden har gjort utmätningsförsök på en Årekrog sedan ägaren under en längre tid gravt misskött ekonomin och inte betalt sina räkningar. Bolaget har i dag 35 registrerade betalningsanmärkningar.

Annons

Anmärkningarna rör obetalda räkningar de sista 1-2 åren för små och stora belopp, ibland flera hundra tusen kronor. Skulderna har rört allt från sprit- och matleveranser och byggmaterial till skatter och vägavgifter. Dessutom finns det tre enskilda mål mot ägaren i domstol för sammanlagt nära 400 000 kronor. Förra veckan försökte Kronofogden göra utmätning hos krögaren.

Trots att många skulder varit mot det allmänna, vilket enligt alkohollagstiftningen ska ses som extra olämpligt för en innehavare av utskänkningstillstånd, och trots att Åre kommun känt till situationen, så har man inte vidtagit några åtgärder. Men i höstas skrev alkoholhandläggare Leif Nord brev till krögaren och begärde en förklaring.

Där ligger ärendet i dag. Nord är för närvarande julledig men enligt hans kollega Eva Roos inväntar man fortfarande krögarens yttrande.

Annons