Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två misstänkta datortjuvar anhållna – tredje släpptes

En av de tre misstänkta som greps av polis i samband med hoten och stölderna på Hållands folkhögskola i Undersåker i onsdags är nu släppt. De andra två anhölls av åklagare efter förhör.

Annons

LT skrev i går om händelserna på skolan som började redan natten mot onsdag med att en av de tre elever som senare greps hotade en anställd och uppträdde mycket stökigt, troligtvis drogpåverkad.

Därefter eskalerade situationen och vid lunchtid, när skolavslutning pågick i aulan, länsades flera elevrum på datorer, kameror och andra värdeföremål.

När de tre misstänkta eleverna, som är 28, 23 och 21 år gamla, konfronterades av personal försvann de från skolan.

Polisen tillkallades. De kunde direkt sätta in stora resurser, inklusive hundsök och helikopter och efter ett par timmars sökande hade alla tre gripits.

Efter förhör på onsdagskvällen blev åklagarens beslut att anhålla 21-åringen och 23-åringen.

Däremot inte 28-åringen.

– En person är släppt, misstankarna kvarstår men åklagaren har inte fattat några beslut, summerar polisens informationsansvarige Ann-Christine Johnsen.

Polisutredningen fortsatte i går under ledning av Östersundspolisen. Järpenpolisen hjälper till, bland annat med förhör av vittnen.

Enligt närpolischef Matts Nilsson utreds både stölderna och hoten under natten. Han säger vidare att de misstänkta är kända av polis sedan tidigare.

Mer läsning

Annons