Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skadade i krock på E 14

/
  • På en av olycksbilarna trycktes i stort sett hela fronten in. Olyckan krävde omfattande räddningsinsatser och E 14 var avstängd för trafik närmare två timmar.
  • Olyckan inträffade när två bilar, en svensk- och norskregistrerad, krockade. Det var mycket halt på olycksplatsen och långa sträckor av E 14  i västra Jämtland under söndagen. De skadade klämdes fast och en räddningsinsats med bland annat ambulanshelikopter sattes in för att undsätta de fastklämda. Foto: Catarina Montell
  • Foto: Catarina Montell

Tre personer skadades allvarligt och blev fastklämda efter att två bilar kolliderade på E 14 mellan Mörsil och Mattmar i går.

Annons
De skadade fördes till Östersunds sjukhus och vägen var avstängd i båda riktningarna under tiden som räddningsarbetet pågick.
Ambulans och räddningstjänst skickades till olyckan som skedde strax efter klockan 12 på söndagen. Vid 13-tiden höll personal från räddningstjänsten på med insatser för att få loss personerna ut bilvraken och stabilisera tillståndet för de skadade.
Tre personer skadades allvarligt i samband med att de blev fastklämda i fordonen.
De fördes till Östersunds sjukhus efteråt.
Ambulanshelikopter sattes in för snabbast möjliga transport av de skadade till sjukhuset. Enligt uppgift satt de i bilarna omkring en timme innan de kunde plockas loss.
Polisen bedömde att besvärlig halka rådde längs stora delar av sträckan från Mattmar och västerut. Omfattande skador uppstod på olycksbilarna som är att betrakta som totalförstörda efter den kraftiga smällen.
Hur olyckan inträffat är inte klarlagt och ska utredas närmare av polisen.
Långa bilköer bildades på E 14 när räddningsarbetet pågick.
Annons