Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skadade i bilolycka i Hålland

/
  • Räddningsarbetet tog ungefär en timme. Eftersom trafiken kunde dirigeras förbi uppstod aldrig några längre bilköer.
  • Olyckan skedde när föraren i den bakre bilen inte såg att bilen framför bromsat in för vänstersväng in till Ristafallet.
  • Två vuxna och ett mindre barn skadades i olyckan, som inträffade när en bilist bromsade in för att svänga vänster och föraren i bilen bakom inte uppmärksammade det i tid.
  • Den bakre bilen, som kördes av den kvinnliga föraren, blev rejält intryckt vid kraschen.

Bilföraren såg inte att bilen framför bromsat in för att svänga vänster. Det är orsaken till den trafikolycka på E14 i Hålland på måndagseftermiddagen där tre personer skadades.

Annons

Båda bilarna kom från Järpenhållet och färdades västerut på E14. I Hålland, strax före Hedmansbacken, saktade den första bilen in för att svänga vänster in till Ristafallet. I den satt en manlig förare med sin lille son bredvid sig i en barnbilstol.

Bakom dem kom en Volvo med en ensam kvinnlig förare. Av någon anledning uppmärksammade hon inte att den framförvarande bilen saktat in för att svänga utan körde rakt in i bakändan på bilen.

Larmet kom till SOS Alarm några minuter före fem. Räddningstjänst från Järpen och ambulanser från Järpen och Krokom ryckte ut liksom polis från Järpen.

Enligt räddningsledare Denny Sjölund blev det en rejäl smäll. Men det gick ändå förhållandevis bra för de inblandade. Han kan inte säga något om skadornas art utom att det var kvinnan i Volvon, som fick de allvarligaste skadorna. Mannen och pojken fick lindriga skador.

Alla tre togs i två ambulanser till Östersunds sjukhus för vård.

Trafiken saktades ner under räddningsarbetet, som tog ungefär en timme. Det blev dock aldrig helt stopp utan trafiken kunde dirigeras förbi olycksplatsen.

 

Annons