Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tegegrunderna rensade på byggbråte

/
  • Ulf Nilsson, Markentreprenader AB, har köpt sex av de åtta tomterna  i det skandal- omsusade Tegefjälls- projektet.  I torsdags städades området upp  och nu ska nya fritidshus byggas, hoppas Nilsson.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Två år efter LT:s avslöjande om de åtta skandalgrunderna i Tegefjäll är området äntligen uppstädat. I torsdags kördes byggbråten bort av den nya ägaren, som köpt merparten av tomterna.

Annons

Det är Ulf Nilsson, Markentreprenader AB, som köpt sex av de åtta tomterna.

Nilsson jobbade med projektet även under den förre ägaren, Åre Alpinby KB. Det var hans företag som byggde vägar och avlopp medan ett annat företag ansvarade för de ökänt misslyckade och felbyggda grunderna.

Under torsdagen städade Nilssons mannar upp området. Lastbilslass med byggbråte gick i skytteltrafik från området, och när dagen var slut såg området snyggt och prydligt ut igen, förutom de två nedersta tomterna, som inte ingår i köpet.

Vad Nilsson ska göra med de sex tomterna har han fortfarande inte riktigt bestämt.

– Jag ska bygga hus, säger han först när LT ställer frågan.

Vid närmare eftertanke tillägger han att han inte har bestämt om han ska bygga själv eller sälja tomterna. Det kan också ta ett eller två år innan något händer, men han har tid att vänta, säger han.

Förutom dessa sex tomter har Nilsson även köpt stamfastigheten till det stora område med ett 50-tal tomter, som sträcker sig nedför Tegefjälls sluttningar lite längre västerut, ända ner till E14.

Det området, som i likhet med de åtta tomterna ägdes av Åre Alpinby KB, har också stått halvfärdigt i två år sedan kommunen vägrade godkänna gjorda avlopps- och vägarbeten. Syftet med att köpa stamfastigheten, alltså området minus själva tomterna, är enligt Nilsson att bygga klart vägar och avlopp så att exploateringen kan fortsätta.

Mer läsning

Annons