Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugbedragare är åter i farten

Den man som förra vintern lurade mängder av människor att betala dyrt för fritidsboende i Åre som inte fanns är åter i farten med nya bedrägerier.

Annons
Mannen lägger inte ut egna annonser utan svarar på annonser som lagts ut på internetsajten "Blocket" av folk som söker boende under sin planerade fjällsemester i Åre.
Han utger sig för att hyra ut semesterboende på fjällorten och kräver betalning i förskott. När gästerna kommer fram uppstår olika praktiska problem och det går inte få tillgång till boendet. Mannen låtsas först hjälpa till men det slutar alltid med att han försvinner, med deras pengar.
De blir således blåsta på både stuga och pengar.
Jonas Henning, som driver Åreföretaget Executive Skiing berättar att mannen nu försökt hyra ut en lägenhet i fashio- nabla Sporthotellet i Åre där Hennings företag sköter förvaltning och uthyrning.
Nu vill Jonas Henning varna de som söker boende via annons på internet för att mannen åter är aktiv med samma bedrägeri.
När bedrägerierna uppdagades i februari i år uppskattade polisen att minst 14 personer lurats på cirka 100 000 kronor av mannen.
- Den här mannen är alltså inte straffad än för det han gjorde i fjol, säger Henning, som har polisanmält det nya bedrägeriet.
Annons