Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort missnöje även i Kall: Vi vill ha kvar våra sexor!

De högljudda protesterna från Järpen har överröstat det mesta av övrig opposition mot alliansens föreslagna skolomflyttningar. Men det betyder inte att den inte finns. Även i Kall är missnöjet stort mot förslaget.

Annons
I Kall försvinner årskus 6 om alliansens förslag går i genom i alla delar i dag. Sexorna i Kall kommer i så fall att tillhöra Järpens högstadium som då kommer att hamna i Mörsil.
- Det blir väldigt lång resa för våra barn, säger Carina Pedersen, som är klassförälder på skolan. Speciellt långt blir det för barnen som bor längre upp i Kallbygden eller i Huså.
I går hade man bjudit in kommunalrådet Eva Hellstrand, c, för att få ställa sina frågor och få svar på varför den omflyttningen är nödvändig.
Föräldrarna misstänker nämligen att det för Kalls del inte har så mycket med besparing att göra. De tror att enda syftet där är att anpassa indelningen så att det blir lika överallt: F-5, 6-9 och därefter gymnasiet.
För Kallfamiljerna väcker det minnen till liv. För några år sedan utkämpade de samma slag om sexorna - och vann.
Eva Hellstrand bekräftar att föräldrarna har rätt, för Kalls del är det ingen besparingsfråga utan mer att det ska vara lika indelning över hela linjen.
- Det är riktigt, här handlar det inte om några större pengar men vi tycker ändå det är viktigt att den här diskussionen tas upp, säger hon.
Mötet blev ungefär som hon väntat sig. Föräldrarna visade tydligt att de inte ville ha någon förändring. Huruvida alliansen ändå kommer att stå fast vid att Kalls sexor ska flytta ville hon i går inte säga.
- Jag vill varken säga bu eller bä om den saken nu, säger hon.

Mer läsning

Annons