Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora polisresurser i jakt på datortjuvar

/
  • Här har polisen gripit misstänkt nummer två men letar fortfarande med hundpatruller och helikopter i omgivningarna kring Hållands folkhögskola efter den tredje. Den förste sitter i en av polisbilarna.
  • Polispådraget runt Hållands folkhögskola i Undersåker pågick i ett par timmar. Medan hundsök pågick på marken kretsade en polishelikopter i luften.

Ett stort polispådrag jagade i går tre misstänkta tjuvar, som stulit bland annat datorer på Hållands folkhögskola i Hålland, Undersåker. Efter nära två timmars sökande i omgivningarna kring skolan lyckades man gripa alla tre.

Annons

Efter gripandet togs de tre männen, som polisen bekräftar är elever på skolan, in till Östersunds polisstation.

Där skulle de höras och åklagare skulle kopplas in för att besluta om de skulle hållas kvar eller släppas.

Pådraget sattes in sedan polisen fått in anmälan om att datorer, kameror och andra tillhörigheter stulits ur elevrum på skolan, mitt under den pågående skolavslutningen.

– Vi fick larm klockan 13.45, berättar vakthavande polisbefäl Bengt Stadin.

Polisen satte in stora resurser, inklusive flera patruller med hundar och en helikopter, för att leta efter de misstänkta, som då lämnat skolan och flytt in i det skogiga närområdet kring skolan.

En av männen greps tämligen snabbt och fick vänta i en polisbil medan jakten på de två övriga fortsatte. Strax efter klockan 15 kom en hundförare tillbaka till bilarna med misstänkt nummer två.

Vid 17-tiden hade polisen alla tre misstänkta i förvar och kunde ta in dem till Östersund för förhör.

Vakthavande polisbefäl Bengt Stadin hade vid 18-tiden i går ytterst knapphändiga uppgifter om de misstänkta. Senare kunde han bekräfta att de tre är män mellan 21 och 28 år gamla och elever på skolan. De är misstänkta för stöld.

Två av de gripna har fått genomgå drogtest eftersom polisen misstänkte att de var narkotikapåverkade. En av dessa två är dessutom misstänkt för olaga hot i samband med nattens händelser på skolan (se artikel nedan).

Vid LT:s pressläggning satt de misstänkta fortfarande i förhör och jouråklagaren hade ännu inte tagit ställning till om de skulle hållas kvar eller släppas.

Annons