Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbrist i Åre tvingar fram snögaranti

/
  • Vinterkylan har ännu inte kommit in över Åredalen denna säsong. Det gör att Skistar tvingas att lösa ut sin snögaranti som ger gästerna pengarna tillbaka för boende, skidhyra, skidskola och liftkort om de väljer att avboka sin fjällvistelse.
  • Vinterkylan har ännu inte kommit in över Åredalen denna säsong. Det gör att Skistar tvingas att lösa ut sin snögaranti som ger gästerna pengarna tillbaka om de väljer att avboka sin fjällvistelse.  Foto: Henrik Flygare

Skistar i Åre tvingas för första gången lösa ut sin snögaranti. Den innebär att gäster kan avboka och få sina pengar tillbaka.

Annons

Vintersäsongen har börjat dåligt i Åre, kylan och snön har inte infunnit sig. Därför beslutade Skistar på onsdagen att utlösa sin snögaranti. I garantin förbinder man sig att ha minst tio nedfarter öppna för sina gäster. När företaget nu inte kan uppfylla det, får gäster som vill avboka sin vistelse och få pengarna tillbaka.

– Vi kontaktar just nu de gäster som bokat och ger dem möjlighet att avboka, säger Linda Wasell som är pressansvarig hos Skistar Åre. Just nu har vi fem nedfarter öppna men det kan förändras snabbt.

Snögarantin gäller i nuläget de gäster som anländer till Åre mellan 10 och 16 december. Helgen som kommer nu har ett högt bokningsläge med både alpin världscup och skidtestarhelg. Just nu är det svårt att se hur många som väljer att avboka.

– Vad jag vet är det här första gången vi använder snögarantin här i Åre, säger Linda Wasell. Det är klart att det är tråkigt men vi vill ge våra gäster en så bra produkt som möjligt. Det är viktigast för oss.

Att Åre i år har fått världscuptävlingarna i december har inte påverkat snöläggningen i övriga backar enligt Linda Wasell.

– Självklart har vi behövt prioritera för att genomföra världscuptävlingarna, de är enormt viktiga för oss, särskilt att vi fick dem så tidigt på säsongen. Men i området runt liften VM 8, som är tävlingsarena, har vi också lagt snö i övriga nedfarter.

Mer läsning

Annons