Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskjut i sommarvärme

/
  • Det var rena sommarvärmen  – man såg mycket bar hud.
  • Senior advisor Olle Rolén med sin egen senior advisor, pappa Anders Rolén, spatserar i målområdet.
  • Bitte Engman, Åre, på väg upp mot start.
  • Tävlingsåkare Clara Engman, Åre, hade fullt upp – hon fick ta ledigt några timmar från musikalträning i Järpen för att hinna med att åka Skutskjutet. Här är hon i Stendalen på väg upp till start. Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Anna Kling, Åre, får hjälp av mamma Karin att fixa till fartdräkten uppe vid start. Storasyster Kajsa blev tvåa i tävlingsklassen.
  • SVT Mittnytts Eva Danielsson förenade nytta med nöje och filmade familjen på väg ner i röda banan.

Optimala förhållanden, strålande sol, värme och över 2 400 startande, varav de allra flesta hade för avsikt att vinna en vit Audi Cab. Skutskjutet år 2009 stavades verklig folkfest.

Annons

Med så många anmälda startades tävlingen tidigare en vanligt, klockan åtta istället för nio. Och det var inte feltänkt. Banan var snabb och de som startade tidigt behövde inga fantastiska glidkunskaper för att ta sig ned till mål den här morgonen.

Det visar inte minst tiderna för vinnarna i tävlingsklassen: Nike Bent, Funäsdalen, vann damklassen på tiden 1.49.40, följd av Kajsa Kling, Åre, på 1.49.93, och Martina Fortkord, 1.50.08.

Hans Olsson, Mora vann herrklassen på 1.42.19, med Peter Lind, Åre, som tvåa, 1.42.24, och Sebastian Lindblom, Järpen, 1.43.08.

Sedan gled det på som vanligt, med hela kavalkaden av klasser, från den populära barn med ledsagareklassen till, slutligen den stora lagtävlingen som tenderar att engagera de stora barnen.

Som till exempel Åres Icahandlare Lars Ocklind, som LT träffar uppe i startområdet före start. Han berättar att hans butik har två lag: ett seniorlag där han är med och ett yngre.

Och där är det intern strid som gäller...

– Vi ska slå dom i år! utbrister Ocklind.

Lagtävlingen slog också rekord i år med hela 65 lag anmälda.

Som vanligt är det också ett himla tjat i Åre om bilen, den lilla Audi A3 cabriolet som Skistar lottar ut på nummerlapparna och som fått tävlingen att ta fart igen på senare år.

I fjol var det en liten Duvedstjej som vann. Alla svalde besvikelsen och det blev stora hyllningar.

Men i år togs den hem av en norrman.

Om det var avundsjukan som visade sitt fula tryne denna fantastiska soliga dag ska vi låta vara osagt, men de applåder han fick var väldigt måttliga.

Själv kunde Rune Vikan förstås fälla ner cabben och skratta hela vägen hem till Steinkjer.

Mer läsning

Annons