Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista brunchen på Copperhill

/
  • Kom hungrig, var rådet från hotelledningen, och det fanns verkligen oerhört mycket gott att äta på det femstjärniga hotellets sista brunch.
  • Avgående vd Peter Nilsson njöt också av maten och nu tänker han ta det lugnt och fundera över framtiden. Jag kan i alla fall säga att jag gjort vad jag kunnat.
  • För Minna Sjöblom från Björnänge och Ulrika Frisk, Åre, var det både första och sista brunchen på Copperhill. Maten var jättegod och de hoppas verkligen att hotellet får ordning på ekonomin så de kan komma igen till vintern. Foto: Elisabet Rydell-Janson

I går serverades sista brunchen på det krisdrabbade femstjärniga hotellet Copperhill Mountain Lodge på Förberget i Årebjörnen. Klockan 16 stängde hotellet helt.

Annons

”Kom hungrig” stod det i annonseringen. Och folk kom, lokala Årebor såväl som tillresta turister, för att avnjuta av den sista måltiden.

Hotellets lunchbuffet har rykte om sig att vara både god och prisvärd. Och ingen vi talade med var besviken.

– Det var väldigt god mat, säger Minna Sjöberg, Björnänge, som tillsammans med kompisen Ulrika Frisk, Åre och några andra vänner tagit med kaffet ut i solen på den jättelika verandan.

För dem var det inte bara sista besöket på Copperhill utan även det första. Nu är de glada att de passade på.

Karin Ström och hennes dotter och make har inte bara ätit lunch utan även fått spabehandling. De är helt överväldigade av både mat och service.

Allt ingick i ett presentkort som de egentligen köpt till svärföräldrarna i Borås.

– Men de kunde inte komma förrän i höst så vi vågade inte chansa, säger Karin.

De tycker alla det är tråkigt att hotellet hamnat i sådana ekonomiska svårigheter och hoppas det ordnar upp sig till nästa säsong. Och de känner för personalen, speciellt de som flyttat hit i tron att de hade säkra åretruntjobb.

Personalen har arbetat med blandade känslor den sista tiden. Festen på Förberget räckte bara i 130 dagar och nu är jobben slut, utom för en handfull som ska sköta underhållet av själva fastigheten.

Till veckan stängs området av med bommar och stenbumlingar. Men byggnaden kommer inte att vara alldeles tom, vatten ska spolas regelbundet och byggnaden hållas efter, inget ska få förfalla.

Målsättningen för hotellet är förstås att öppna igen till nästa säsong, den 1 december. Men allt beror förstås på hur rekonstruktionen lyckas. För att kunna öppna igen krävs nya pengar - att hotellet säljs eller att nya investerare kommer in.

För avgående vd:n Peter Nilsson har det varit en slitsam säsong. Att säga att jobbet inte blev vad han tänkt sig är en underdrift och på sätt och vis är det en lättnad att få sluta.

– Jag blev ju anställd för att driva hotell och restaurang, inte för att driva rekonstruktion, säger han.

Han tycker man måste se lite fatalistiskt på vad som hänt. Och det är ju heller inte hans fel, han kan ärligt säga att han gjort vad han kunnat.

Att han går är helt och hållet beroende på läget, att hotellet måste hålla kostnaderna till ett minimum och helt koncentrera sig på rekonstruktionen.

Men skulle det ordna upp sig till vintern är han absolut öppen för ny jobbförhandling.

– För jag har ju mitt hjärta här, säger Nilsson.

Annons