Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånoffret berättade i teve om överfallet

Rånet på hotell Åregården var synnerligen brutalt. Först blev nattvakten slagen i huvudet med batong. Därefter bakbands han med buntband och surrades fast vid ett bord innan rånaren gav sig på honom med elpistol.

Annons

igår kväll visade TV3:s Efterlyst ett inslag om rånet på hotell Åregården. I inslaget berättade nattvakten, som kallas ”Erik”, om den våldsamma misshandeln han fick utstå:

– Jag får ju bara ligga där. Jag känner mig ganska liten, rädd och hotad hela tiden. Man blir ju ganska passiv, men rädd framför allt, säger Erik.

I programmet berättade han hela historien. Det var den 14 april vid halv fyra på morgonen som en ensam maskerad och beväpnad man kom in på hotellet.

Han var cirka 180 centimeter lång, klädd i mörka skidkläder och bruna skor med tjock gummisula. På huvudet hade han luva och skidglasögon och på händerna ett par ljusgrå arbetarhandskar av märket Tegera.

I handen hade rånaren en fjäderbatong som han direkt använde. Erik fick ett hårt slag med batongen och tvingades därefter öppna kassaskåpet.

– Jag öppnar kassaskåpet och då ber han mig lägga mig ner på backen. Händerna på ryggen. Och då binder han ihop dom med hjälp av buntband, säger Erik.

Det var då mannen tog fram elpistolen. Erik kände två fingrar på halsen, som om han letade efter en punkt. När han sedan kände de två piggarna på nacken förstod han ungefär vad som skulle ske.

– Och sen börjar det skaka. Först lite grann och sen ännu mer, han trycker ju ganska länge. Det vibrerar i kroppen och det gör ont och det svider, berättar Erik.

Sedan försvinner rånaren och Erik lämnas där på golvet. Han blöder ur ett sår i huvudet.

Polisen hoppas nu att TV-inslaget ger nya tips. För dem är fallet nämligen ett mysterium.

Exempelvis hoppas de komma i kontakt med en man som syns på en övervakningsfilm på torget strax innan rånet.

Den personen kan ha gjort viktiga iakttagelser, menar polisen.

Mer läsning

Annons