Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisingripande mot blockaden

Polisen ingrep i dag mot fackföreningen SAC Syndikalisternas blockad av Grand residence i Åre. Syndikalisterna tvingades därefter avbryta blockaden.

Annons

Syndikalisterna inledde i måndags en blockad för att stoppa allt arbete i byggnaden Grand residence i Åre. Till att börja med var blockaden mer symbolisk men under tisdagsförmiddagen gick Syndikalisterna in i byggnaden för att prata med de som arbetade i huset.

– Vi gick in i huset och snackade med arbetarna som var där inne och förklarade vad vi ville. De avbröt arbetet och gav sig av på egen hand, säger Lars Axelsson, syndikalist från Östersund.

Men blockaden av byggnaden blev inte särskilt långvarig. En dryg timme efter att Syndikalisterna gått in i byggnaden kom polisen till platsen.

– Vi resonerade med dem och förklarade att vi har rätt att blockera arbetet, att det är en facklig stridsåtgärd som vi varslat om i den ordning som man ska, säger Lars Axelsson.

Polisen däremot menade att det Syndikalisterna ägnade sig åt kunde betraktas som ett olaga intrång och att en polisanmälan om detta gjorts. Fackföreningen valde då att lämna platsen.

Lars Axelsson berättar att Syndikalisterna senare under gårdagen fick träffade en av ägarna till Grand residence. Men mötet ledde inte fram till något konkret och Syndikalisterna tänker därför gå vidare med tvisten till Arbetsdomstolen.

– Vi kommer att stämma dem för förhandlingsvägran, säger Lars Axelsson.

Annons