Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen gjorde spritrazzia på fjällhotell

Precis som konferensgästerna på Storvallens fjällcenter skulle sätta sig till bords kom polisen och gjorde razzia. Spritförrådet beslagtogs eftersom hotellet saknade serveringstillstånd.

Annons

Det var i torsdags som Järpenpolisen kom till hotellanläggningen, som ligger i Storvallen, strax öster om Storlien och öppnade upp vid nyår efter cirka 8 månaders uppehåll.

Polisen agerade på uppgifter att hotellet serverade sprit utan att ha giltigt serveringstillstånd. När de kom till hotellet pågick en konferens med 45 norska konferensgäster, som just skulle till att äta lunch.

– Polisen gjorde en kontroll. Det var inte så dramatiskt, konstaterar Sigmund Lysvoll, som ansvarar för hotellets nystart.

Han medger dock att polisen kom olägligt, just som gästerna var där, men under omständigheterna gick det mycket lugnt till.

Efteråt kunde konferensen fortsätta enligt programmet. Lunchen – och övriga mål konferensgästerna betalt för – ordnades med hjälp av andra restauranger i området.

Sigmund Lysvoll ifrågasätter inte polisens agerande eller beslaget, men han är förbryllad över att tillståndet inte var i ordning. Han vill inte säga så mycket mer om det eftersom en utredning pågår, både hos polisen och internt.

Men har ni serverings- tillstånd eller inte?

– Jag trodde det, vi handlade i god tro, säger Lysvoll, som ser förklaringen till oklarheterna i den senaste tidens förändringar i hotellets driftledning. Det har skapat förvirring.

– Så många företag har varit inblandade, säger Lysvoll.

Som LT berättade i december i fjol genomgår hotellet en omorganisering efter att det förra driftbolaget, Storvallen Resorts AB, gick i konkurs. Anläggningen, som består av hotell och stugby, ska nu drivas vidare av fastighetsägaren och tidigare delägaren, Storvallens fastighetsförvaltning AB. Lysvoll har den nya ledningens uppdrag att starta upp verksamheten.

Han tycker det är olyckligt att tillslaget hände inför gäster, precis som hotellet ska sparka igång säsongen och har satsat stort på marknadsföring.

– Vi hade ute både helsidesannonser och plakat, säger Lysvoll, som hoppas snabbt kunna reda ut tillståndsärendet med kommunen.

Redan förra veckan var han i kontakt med kommunen om detta och till veckan ska han ha nya möten med tjänstemän på ansvariga enheter.

Annons