Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter och Monika tvingades stänga

Trots att försäljningen gått utmärkt är kostnadsbilden för hög. Företaget Peter och Monika Kläder AB i Åre har därför själva valt att begära sig i konkurs.

Annons

I gårdagens LT skrev vi felaktigt att butiken begärts i konkurs, men det tillbakavisar delägaren och VD Monika Åkerstedt bestämt.

Det är inte så att bolaget har en massa obetalda skulder och begärts i konkurs av någon annan, exempelvis en missnöjd fordringsägare som inte fått betalt. Det är ägarna som själva valt att begära företaget i konkurs, innan den nya säsongen drar i gång.

– Det är ju en viss skillnad, säger Monika Åkerstedt, som är mycket ledsen över att butiken inte gick att rädda. I det längsta försökte de hitta någon som kunde ta över, eller fortsätta sälja kläder av samma typ. Men det lyckades alltså inte.

Det var en stor satsning för familjen Åkerstedt när de sålde sin klädbutik i Hammarstrand och istället kom till Åre och öppnade butik i nybyggda Station Åre i oktober 2006. Men enligt Monika Åkerstedt har problemet aldrig varit kundbrist. Det har varit efterfrågan efter just deras typ av kläder och de har sålt jättebra varje år.

Men kostnaderna blev för stora. Hyran var helt enkelt för hög.

I lördags stängde de butiken.

Mer läsning

Annons