Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen försiktiga med kommentarer

Oppositionrådet Anna-Caren Sätherberg, s, är helt inne på att kommunen behöver spara men tycker majoritetens förslag är svårt att kommentera i dagsläget.
– Det finns ju inte några siffror än, säger hon.

Annons
Som vi tidigare berättat har en ekonomisk krisberedning jobbat sedan i somras för att hitta sätt att komma tillrätta med Åre kommuns krisade ekonomi. Deras rapport med en rad förslag lades fram på tisdagens kommunstyrelsemöte. Majoriteten har också enats om vilka förslag de tycker är bäst.
Men inget beslut togs, i stället återremitterades ärendet, för att tjänstemännen ska kunna räkna ut vilka besparingar majoritetens förslag kommer att ge. Det ska vara klart i slutet på månaden då beslut ska tas på ett extra kommunstyrelsemöte.
Anna-Caren Sätherberg, s, håller med om att besparingar behövs men tycker det är jättesvårt att kommentera ett förslag utan siffror. Därför vill hon avvakta med mer detaljerade svar.
– Vi vet ju inte vad det blir för besparingar. Man måste ju räkna på det här, säger hon.
Däremot är hon väldigt glad att man stoppat 35-miljonersaffären i Åre där kommunen, genom Årehus, skulle köpa två hus i Årekompaniet för att ge mer plats i Åre skola.
– Det tycker jag är väldigt bra, vi var ju kritiska från början, säger hon.
Hon är inte direkt emot att flytta Racklöfska högstadiet till Mörsil, men hon vill veta vad som ska hända med den nybyggda särskolan i Järpen.
– Jag är orolig för våra särskoleelever, vad är tanken med dem? Det vill jag ha koll på, säger hon.

Mer läsning

Annons