Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskhandeln ska blomstra i nytt köpcentra

/
  • Vid E14 i Storvallen bygger norske markägaren Björn Johansen sitt Nabocash, en stor matbutik, eventuellt med styckeri. Över jul har byggjobbarna ledigt men till påsk ska det vara klart.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Stora handelsprojekt är på gång i Storlien- området. Norska Conceptor planerar ett stort köpcenter ute vid E14 och i Storvallen byggs en större matbutik, Nabocash.

Annons

Tanken bakom det hela är att bygga ut gränshandeln, vars fulla potential inte alls är utvecklad i Storlien som på andra ställen, exempelvis i Värmland. Norska bolaget Conceptor är nu i full gång med planeringen av ett jätteköpcenter med 10 000 kvadratmeter kommersiell yta mitt emot Konsum ute vid infarten till Storlien från E14.

Conceptor är känd från andra stora projekt bland annat i gränsbygden i Värmland och deras Storlienplaner har fått andra att intressera sig för området, menar Åre kommuns näringslivschef Jan Andersson, som fått flera förfrågningar.

– Folk ringer och hör sig för om marknadsvillkoren, säger Andersson.

Conceptor har nu kommit så långt att de första förslagen har lagts.

– De har sagt att om 70 procent (av den planerade affärsytan, reds anm) är uthyrd, då bygger de, säger Andersson.

Ett detaljplansförslag finns på Åre kommun och håller tidplanen antas planen till våren. Vilket skulle kunna betyda ett färdigt köpcenter året därpå, enligt Andersson.

I Storvallen, vid infarten från E14 till Visjövalen, pågår redan Björn Johansens bygge av Nabocash, en större matbutik, eventuellt med styckeri. Där är ambitionen att öppna tre veckor innan påsk.

Mer läsning

Annons