Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musbajs hittades i köket på fjällhotell

Storliens högfjällshotell är tills vidare stängt. Köket stängdes efter att miljöinspektioner funnit stora brister och mycket smuts, inklusive musbajs i vissa utrymmen. Nu krävs stora förbättringar för att köket ska få öppnas igen.

Annons
Till följd av den nya strängare livsmedelslagstiftningen får miljöinspektörer göra tätare besök på restaurangkök och andra livsmedelsanläggningar. Även tidigare godkännanden ska omprövas och i mars 2007 var det dags för Åre kommuns miljöinspektörer att kolla upp köken på Storliens högfjällshotell. Fem inspektioner gjordes och i stort sett varje gång fann man fler brister, inklusive smuts och musbajs i två utrymmen, det ena ett livsmedelsförråd.
Vid den sista inspektionen i september beslöt inspektörerna att hotellköket skulle stängas.
- Det var ju redan stängt då, det hade inte varit öppet sedan i april, säger Jennie Fäldt, miljöinspektör på Åre kommun.
Hotellet stängde vid säsongsslut, den sista april. Då gick också Snöstjärnan Hotell AB:s arrendeavtal med ägaren, finansmannen Lars Nilsson, ut. Snöstjärnan har arrenderat hotellet på årsbasis ett antal år men nu söker Nilsson efter en ny operatör.
Men det räcker inte att fixa arrendator. Nilsson måste göra en grundlig renovering för att få öppna köket igen. Och det lär bli en kostsam historia.
- Det är ju så stort och lokalerna är fruktansvärt slitna, säger Jennie Fäldt, som dock menar att viljan finns, ägaren är inställd på att göra vad som behövs.
- Det finns ju planer att renovera lokalerna, säger hon.
Annons