Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel och olaga hot i Storvallen – polis tillkallad

/
  • Det var rena vilda västern i torsdags på Storvallens Fjällcenter när fastighetsägarna kom med borr och nya lås för att återta lokalerna. En anställd blev misshandlad och chockades. Händelsen är polisanmäld.
  • Eva Helin, närpolischef i Åre kommun, håller i utredningen om händelserna i Storvallen. Det är två parter som inte har samma uppfattning, säger hon.Foto: Elisabet Rydell-Janson

Stor turbulens uppstod när de norska ägarna kom till Storvallens Fjällcenter för att handgripligen kasta ut sin hyresgäst och återta lokalerna. Det slutade i polisanmälningar om både olaga hot och misshandel.

Annons

Åres närpolischef Eva Helin kan inte säga så mycket i dagsläget. Mycket är oklart och utredning pågår.

Klart är dock att någonting hände på fjällcentret förra torsdagen och polis tillkallades.

– Vi skickade en polispatrull till platsen. Men det var väl inte så svart och vitt vad som hänt, det är lite krångligare än så, så vi måste utreda. Det är två parter som inte har samma uppfattning, säger Helin.

Detta har sedan resulterat i ett antal anmälningar som polisen nu försöker reda ut. Anmälningarna rör misshandel, alternativt ofredande, och olaga hot.

– Eventuellt är det någon motanmälan också, säger Helin.

Upprinnelsen till det hela är att de norska fastighetsägarna inte är överens med den hyresgäst de skrivit kontrakt med som skulle driva anläggningen. I torsdags kom två av ägarna till Storvallen för att visa de driftansvariga på dörren.

Därvid uppges en anställd ha blivit misshandlad.

– Det är rena maffiametoder de använt, säger en källa som vill vara anonym.

Storvallens Fjällcenter har fört en turbulent tillvaro under nuvarande fastighetsägare, som haft avtal med fem olika driftansvariga på lika många år. Så sent som 2009 blev det rubriker när polisen kom och beslagtog spritlagret. Dåvarande driftoperatör hade då öppnat restaurangen och serverat sprit utan giltigt utskänkningstillstånd.

LT har också nyligen skrivit om turbulensen mellan sagda fastighetsägare och den bostadsrättsförening som äger de ombyggda lägenheterna i det tidigare hotellannexet. Detta sedan bolaget sålt lägenheterna utan att informera köparna om att de inte fick användas då de inte uppfyller Åre kommuns bygglovs- och brandskyddskrav.

Annons