Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxlägenheter höll för låg standard – mäklarna stäms

Två män har stämt två mäklare som förmedlat bostadsrätter i Åre. Anledningen är bland annat att lyxstandarden som utlovades inte höll måttet. Ytterligare ett antal köpare har stämt, sammanlagt tre mäklare, på liknande grund.

Annons

De två männen har via sina advokater stämt mäklarna på en dryg miljon kronor vardera.

Dels anser männen att marknadsföringen av objekten inte stämt överens med verkligheten, det har blivit förseningar i byggarbetet och en högre avgift i bostadsrättsföreningen än det var sagt.

Utlovad träpanel var målat gips, kök var av ett billigare märke med sämre kvalitet än överenskommet, golvet var andra sorteringsparkett istället för ektiljor, avsaknad av skidförråd samt klinkers av budgetmodell i stället för skiffer.

Det är några exempel på standardförsämring som tas upp i de två ansökningarna om stämning som lämnats till tingsrätten i Stockholm.

Enligt de två männens advokater har fler köpare, sammanlagt ett 20-tal, som köpt lägenheter i samma bostadsrättsförening inlett tvist mot tre fastighetsmäklare. Det handlar om liknande klagomål och därför anser advokatbyrån att målen borde handläggas gemensamt.

Mer läsning

Annons