Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturhusets vänner: Behåll huset i kommunens ägo

I sin allomfattande jakt på sparobjekt har Åre kommun flaggat för att kulturhuset i Järpen kan komma att läggas ner och säljas. Nu mobiliserar sig kulturhusets vänner för att försöka rädda huset.

Annons

Kulturhuset, som ligger mitt emot kommunalhuset i Järpen och används för bland annat utställningar, målarverkstad och möteslokal, finns med bland tänkbara objekt som kommunen kan tänka sig att sälja för att spara pengar.

Detta oroar kulturarbetarna Ulla Gärdin, Eva Björklund, Eirin Pedersen och Margareta Hafstad som har skrivit ett brev adresserat till Åre kommun och den politiska trojkan, kommunalråden Eva Hellstrand (C) och Jonas Henning (M) samt Anna-Caren Sätherberg (S). Tanken är att lämna över brevet tillsammans med insamlade namnunderskrifter till trojkan, som ska diskutera frågan i dag fredag.

I brevet skriver de att de är väl medvetna om att kulturhuset kostar cirka 100 000 kronor om år att driva, men att kultur måste få kosta pengar. De ger främst två skäl till varför det bör få vara kvar:

Dels innehåller kulturhuset Åre kommuns enda lilla konsthall och dels står det i kommunens eget kulturprogram att man ska medverka till att bevara och levandegöra kulturhistoriskt värdefulla miljöer, byggnader och föremål.

Behåll kulturhuset i kommunens ägo! är uppmaningen från kulturhusets vänner.

Mer läsning

Annons